7.5.2015

Travel Thursday - 10 Matkakuvaa

10 Matkakuvaa-haaste on pyörinyt viime aikoina matkablogeissa ahkerasti, nopeasti hatusta vedettynä ainakin La Vida Loca 2.0 -blogin Sari ja Tarinoita maailmalta -blogin Annika ovat moiseen ryhtyneet. Alkuperäinen haaste on lähtenyt liikkeelle Journey Diary -blogista. Ja mitä isot edellä, sitä pienet perässä! :D Kaivoin täällä Itävallassa mukana olevalta kovalevyltä hieman reissufotoja. Valitettavasti kuvat on ehtaa Iphone 4S/5C-laatua ja dataa oli tarjolla hieman suppeasti, mutta näillä mennään! 


1. KUVA LENTOKONEEN SIIVESTÄ
Viimeisen puolen vuoden aikana olen noussut ilmaan useimmisten Vienna International Airportilta. Tässä kuvassa olen matkalla tammikuussa Münchenin kautta Lissaboniin tapaamaan mun perhettä. 


2. PARAS VAHINGOSSA ONNISTUNUT OTOS
Samaisella reissulla Lissabonissa pyörittiin pitkin kaupunkia kirpparijahdissa. Ilma oli utuinen, mutta valoisa ja tyylilleni uskollisena hyörin arskat päässä enkä taas nähnyt conssien kärkiä pidemmälle. Yritin ikuistaa horisontin sameutta, mutta illalla hotellissa vasta huomasin, että kuvaan oli tallentunut myös aikamoinen halo-ilmiö! 


3. MATKAKUVA, JOKA SAA HYVÄLLE TUULELLE
Espanjaa pitkin reissaamassa ihanan Tellun kanssa vuonna... Öö... 2012? Madridin polttavan auringon alla kaksi janoista. Ja hikistä. Tänä kesänä päästään verestämään matkailumuistoja, koska tiedossa jälleen yhteinen reissu!


4. LUONTOKUVA
Sri Lankan Unawatunalla lähdettiin etsimään viidakkopolun läpi paikallisten suosimaa Jungle Beach-rantaa. Pienen kipuamisen jälkeen avautui kaiken kasvuston keskeltä yllättävät näkymät Gallen kaupunkiin ja linnoitukseen!


5. KUVA YLÄILMOISTA
Sri Lankan keskiylängön teeplantaaseilla ollessamme päätettiin kivuta Sri Padan, myös Adam's Peakinakin (a. 2243m.) tunnetun vuoren huipulle pyhiä portaita pitkin. Matkaan lähdettiin aamuyöstä Nallathannin kylästä, tavoitteena päästä vuoren päällä olevalle temppelille auringonnousua katsomaan. Yön pimeydessä noin neljän tunnin nousun, lähes neljän tuhannen portaan ja vajaan tunnin odottelun jälkeen pääsin todistamaan yhtä kauneimmista hetkistä elämässäni.


6. POSTIKORTTIMAISEMA
Reilillä ollessamme matkasimme lautalla Rovinjista Venetsiaan. Lautta lähti aikaisin aamulla ja istuimme tyhjässä satamassa odottamassa sisälle pääsyä. Vain yksi kalastusalus lipui hiljalleen ohi ja lokit kirkuivat sen ympärillä esittäen mitä hurjimpia syöksysukelluksia aluksen vanaveteen hyvän saaliin toivossa.


7. KUVA MATKASEURASTA
Tämän hepun kanssa ollaan yhdessä reissattu nopsalla laskutoimituksella 14 eri maassa ja pian parissa lisää. Meillä on reissuillamme muodostunut jo muutamia perinteitä ja lomamoodin napsahtaessa päälle ei mietitä arkijuttuja. Kyseisen tyypin kielitaidot, seikkailijan luonne ja huumorintaju on parasta, mitä matkassa voi olla mukana.


8. FIILISTELYÄ PALMUN ALLA
Pari skandinaavista apinaa bongattu Sri Lankan viidakosta! Unohtumaton koko perheen reppureissu trooppisella saarella sai vatsa- ja poskilihakset kipeäksi naurusta ja jo saapuessamme lentokentän passintarkastuksessa henkilöstön sekaisin; "Aar juu BOI?!"


9. HYVÄÄ HUOMENTA-KUVA
Viime vuonna vuosipäiväjuttuja vietettiin Oslossa. Ihana anoppini tarjosi kotinsa reissulaisille lainaan pitkäksi viikonlopuksi. Ensimmäisenä aamuna heräämisen jälkeen rupesimme pykäämään aamiaista. Yllärinä jääkaappi pullisteli herkkuja toisensa perään ja tarjolla oli myös kuohuvaa ja mansikoita; paras B&B missä olen ikinä yöpynyt! 
  

10. LEMPIKAUPUNKINI
Vitsit että olikin vaikeaa! Päädyin kuitenkin tähän. Rovinj, tuo ensirakkauteni Adrianmeren rannalla. Tuo leppoisan kaupunkielämän tyyssija. Tuo herkuttelijan paratiisi. I'm all yours.


Instagram Travel Thursday- kampanja on alkuperäistä lähtöä Skimbacolta ja Suomessa sitä vetää Destination Unknown, Veera Bianca ja Kaukokaipuu Matkablogi. Meikämimmin löytää instasta käyttäjätunnuksen @idaloveslife takaa. Tervetuloa matkalle, missä ikinä oletkin!

12 kommenttia:

  1. Tää on kyllä hauska haaste! Pitäis itsekin toteuttaa, kun vain saisi aikaiseksi. Tuo eka kuva on niin klassikko :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tässä saa kaivaa oikein kunnolla noita kuvia ja tulee niin paljon kaikkia ihania muistoja mieleen :)

      Poista
  2. Mäkin voisin ehkä tehdä tän joskus... just eilen tuskailin sen kanssa mitä sitä tällä kertaa postaisi, mutta tämähän olis ollu kiva. :) postimerkkikuva on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin tää on hauska, vaikka oli kyllä ajoittain tosi vaikeeta valita, mitä kuvia sitä oikein pistäis. Ei niitä hyvälaatuisia kuvia niinkään ole tarjolla, mutta niin monta, mihin liittyy muistoja! :) Ensi kuussa pistät sitten tämän, haastan sinut virallisesti! :D Ja kiitos Kea - kehusi merkitsi paljon tällä kameran kanssa vasta tutustumisasteella olevalle.

      Poista
  3. Kiva et säkin lähdit mukaan haasteeseen (: Upeita otoksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun pisti aikoinasi kyseisen haasteen liikkeelle! :)

      Poista
  4. Onpa mukavia muistoja ja kuvia! Onneksi nykyään kulkee tuo kamera vähintään kännykässä joka paikkaan, tulee otettua kuvia ihan huomaamatta. Mullakin on ollut tarkoitus tehdä tämä haaste, mutta en ole (tätäkään) ehtinyt. Näitä postauksia on aina niin kiva lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Se on totta että todella paljon enemmän tulee nykyään kuvattua elämää ja saa sellaisiakin muistoja talteen, joita ei esim. filmikameralla viitsisi tallentaa "filmihaaskauksen" vuoksi. Nyt ensi kuussa säkin teet tämän niin sitten voidaan ihastella toisin puolin :)

      Poista
  5. Tuo kuva yläilmoista on häikäisevä! Ja tosi hauska haaste, tämän voisi itsekin tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Olen itsekkin yllättynyt siitä, se on napattu ja hieman elämää nähneellä Iphonellani ja en olisi kyseisen vempeleen enää pystyvän moisiin suorituksiin :) Ja tee ihmeessä, en malta odottaa lopputuloksia. Sulla on niin makee ig-feedi!

      Poista
  6. Mä haluan tosta postikorttimaisemasta itselleni taulun :---D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on kyllä todella ihanat värit :) Joskus toi ikivanha iPhone yllättää kun sillä saa räpsäistyä kivoja otoksia ja maisema toistuu realistisena. Mun kännykkäkuvaukset on usein vähän toista laatua :D

      Poista

The stage is yours!