23.2.2015

Miniloma Bratislavassa

Me viettiin tänä vuonna ystävänpäivää Bratislavassa. Aiemmin ei olla kyseistä päivää sen koommin noteerattu, syöty illallista sen ja semmoista. Tälllä kertaa päätettiin, että repäistään vähän. Bratislava veti tällä kertaa pidemmän korren Wienistä, Prahasta ja Münchenista. Koska kahden opiskelijan taloustilanne ei ole koskaan hurrattava, tälläkin kertaa oltiin budjetilla liikenteessä. Mun ilokseni Jopi onnistui kuitenkin hommaamaan meille Business Suiten neljän tähden Mamaison-ketjun hotellista budjetti-hintaan! Parkkipaikka- ja Mörkö-maksutkin mukaan lukien yöpyminen oli edullista. Olen nimittäin vain kerran aikaisemmin yöpynyt sviitissä; mun 18v-synttärireissulla Prahassa mamman kanssa kävi tuuri, kun meille varattu huone oli jäänyt siivomatta ja muuta vapaata huonetta ensimmäiseksi yöksi ei ollut tarjota kuin hääsviitti, sehän kelpas! :-) 

Lauantai-aamuna Jopi veti heti pisteet kotiin kun sain ystävänpäivälahjan (!) ja suklaatakin! Syötiin aamiainen kotona ja lähdettiin ajelemaan kohti Bratislavaa. Meiltä kotoa Kremsistä matka Bratislavaan autolla kesti about 1,5h ja otettiin vielä pikkuisen kiertotie, ettei tarvinnut maksaa Slovakian moottoritiemaksuja. Kiertoreitti oli helppo; Wien-Bratislava motarilla vika liittymä ennen Bratislavaa alas (Kittsee), siitä körötellen läpi pienen Bergin kylän ja VOILÀ olette Bratislavassa! Oltiin hotellilla jo aamupäivästä, check in oli vasta iltapäivästä niin päätettiin lähteä jo kaupungille hortoilemaan. Olin kirjoittanut jo ennen reissua pienen listan, mitä kaikkea voitaisiin käydä katsomassa. Listalta Slavin-muistomerkki sijaitsi hotellimme lähellä korkealla kukkulalla. Sinne käveleminen olikin pienen puuskuttamisen takana ja nyt tekisikin mieli kirjoittaa, että oli sen arvoista... Mutta en voi, koska emme päässeet kyseistä pytinkiä edes kunnolla näkemään. Puisto jossa Slavin sijaitsee, oli lemmikeiltä kielletty. Mörkö autuaan tietämättömänä niskaansa kohdistuneista mulkoilevista katseista vaan pyöri pienissä kinoksissa onnellisena lumesta, jota ei vähään aikaan ookkaan näkynyt. Slavin unohtui kuitenkin nopeasti, kun tajusimme, että olemme Bratislavan Kaivarissa; suurlähetystöjä ja konsulaatteja yksi toisensa perään. Kukkulalta alas kiertotietä tullessa olikin mielenkiintoista arvailla, mikä pytinki kuuluu millekkin maalle. 

Näkymät Bratislavan Kaivarista.

Kapunki oli mielestäni aika rauhallinen ja hiljainen. Ihmeteltiin aluksi, että saatiin olla todella rauhassa, liikkuessamme vanhassa kaupungissa vältyttiin kaikilta ravintoloiden sisäänheittäjiltä, markkinamyyjiltä yms. Lopulta tajuttiin, että Mörkö on täydellinen turisti-camouflage.


Grassalkovich Palacen portit, jossa meikäläinen melkein ylsi kahvaan.

Lauantai sujuikin suurimmaksi osaksi vanhassa kaupungissa kierrellen ja kaarrellen. Käytiin tsekkaamassa esimerkiksi ylläoleva Grassalkovich Palace ulkopuolelta, Old Town Hall, St. Michael's Gate, Kilometre Zero ja Blue Church, josta käveltiin joen rantaan Promenade-kadulle. 

Man at work.

Bussiasemalla.

Noustiin Promenadelta pois sillalta, jonka päällä on Observation deck UFO. Pohdittiin hetki, että mentäiskö, mutta päädyttiinkin katselemaan bussiaseman laajaa maalaus-repertuaaria. Sieltä noustiin ylös portaita pitkin Hradin linnan maille. Kierreltiin puistossa ja muureilla. Päätettiin, että mennään tarkemmin perehtymään linnaan vasta illalla, kun tulisimme sinne takaisin illalliselle. Käytiin kirjautumassa hotelliin sisään ja lepäiltiin. Selasin hotellin palvelulistaa ja sieltä selvisi, että sauna olisi käytössä alimassa kerroksessa. Jopi soitti heti respaan ja kysyi, voitaisko mennä. Meidän harmiksemme se oli juuri varattu ja vapautuminen meni liian lähelle meidän illallisvarausta, joten se siitä lystistä sitten. Ennen lähtöä jätettiin Mörkö köllimään meidän king size bediin väsyneen ja onnellisen oloisena. 

Illallinen oli siis Hradin linnassa sijaitsevassa ravintola Hradna Hviezassa. Oltiin katseltu ravintoloita jo aiemmin TripAdvisorin kautta ja päädyttiin tähän. Ja hyvä olikin että päädyttiin! Ruoka oli mainiota ja ravintolan hinta-laatu-suhde kunnossa. Loppusilauksena sain vielä henkilökunnalta ruusun poistuessamme jatkamaan iltaa. Käveltiin linnan muureilla ihailemassa kaupunkia valoissa ja sen jälkeen laskeuduttiin pitkiä portaita alas vanhaan kaupunkiin. Päädyttiin Time-nimiseen pikkukuppilaan ottamaan vähän viiniä ja selvittämään todellinen Bratislava Casino Tournamentin voittaja. Joo, se oli Jopi...

Aamulla nukuttiin pitkään ja Jopi oli päättänyt, että aamiainen syödään Funki Punki Creperiessä, joka oltiin jo lauantaina bongattu kaupungilta. Paikalle päästyämme huomattiin, että kahvila aukeaa vasta klo. 13:00. Nälkä oli jo kova, joten valittiin summamutikassa joku kahvila vain mistä kummatkin tilattiin munakkaat ja leipäkori. Tämän jälkeen laahusteltiin jälleen ympäri kaupunkia ja nautittiin rauhallisesta sunnuntain fiiliksestä. Funki Punki oli kuitenkin vielä koettava, joten päädyttiin kävelemään kahvilan nurkille hieman ennen yhtä. Supermukavat työntekijät päästivät meidät sisään hieman etuajassa. 

Tilattiin listalta Jopille paikallinen bisse ja mulle OMENASIIDERI sekä parit lätyt. Ruoka oli herkullista, samoin siideri, jota oo pariin kuukauteen tullutkaan juotua. Tämän jälkeen suunnattiin takaisin hotelille, check outin jälkeen napattiin auto ja lähdettiin köröttelemään kotio. 


Nutella-banana-crepe for the win!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

The stage is yours!