11.4.2015

Back in business

Helou helou helou! Viikko edellisestä postauksesta on vierähtänyt, silloin kökötin hotellihuoneessa Pohjois-Italian Cortina d'Ampezzon vuoristokylässä Dolomiittien juurella. Pääsiäinen sujui meidän retkiseurueelta rinteissä, jylhistä maisemista ja hiljaisista rinteistä nautiskellen - italialaiset eivät ainakaan vietä pääsiäistänsä lasketellen :-D Reissun reitti meni jotakuinkin näin: Krems - Bad Ischl - Cortina d'Ampezzo - Piran/Portorož - Riva del Garda - Hintertux - Krems. Nämä siis yöpymispaikkojen mukaan. Tässä vielä upea ja erittäin edistyksellinen kartta mestoista. Paljonko mittariin kiertyi kilsoja, ei ole harmainta hajuakaan. Täytyy kysyä kuskilta myöhemmin.

Eilen illalla ajeltiin kotiin Kremsiin viimeisimmästä sijainnistamme Itävallan Zillertalin laaksosta, tarkemmin Hintertuxin kylästä ja jäätiköltä, jossa laskettelimme pari päivää vielä loman lopuksi. Tänään aamulla vietiin reissuseuramme Wieniin lentokentälle. Sen jälkeen kruisailtiin Jopin kanssa kohti keskustaa täyttämään kansalaisvelvollisuutemme suurlähetystössä. Meillä oli hieman aikaa ennen vaaliuurnien avautumista, joten käytiin syömässä aamiaista Schottenringin kaupunginosasssa. Sää täällä on mitä mielettömin. Jo eilen pitkin Itävaltaa ajellessamme auton mittari näytti aina vaan +22'c ja tänäänkin huomattiin paikallisten siirtyneen jo keväästä kesään; sortseja, hameita ja paljaita sääriä oli liikenteessä runsain määrin. Nyt illalla ilma on jo lähes painostava. 


Itavallan hehkeistä säistä ja lämmöstä saa kuitenkin nauttia nyt meidän joukkueesta vain kaksi kolmesta, koska meikämimmi suuntaa maanantai-aamuna kohti Suomea. Tarkoituksena on edistää opintoja ja siinä samalla nähdä perhettä ja ystäviä, joita onkin jo ihan hillitön ikävä! Jotenkin tuntuu siltä, että kaikesta puuttuu se "suola", jos niitä hyviä (ja huonojakaan) juttuja ei pysty jakamaan läheisimpiensä kanssa. Ja ihan rehellisesti myös; kaipaan niin sitä, että voi nauraa vatsa kippurassa sellaisille hömppäjutuille, mille vain ystävien kesken nauretaan :-) Itävaltaan palaan jo ensi viikon loppupuolella, toivottavasti sitten ne helteet vasta alkaakin!


Mutta takaisin loma-ajatuksiin ja road trippiin vielä. Meikkishän sai tosiaan suurempaakin suuremman yllärin Suomesta loman alkaessa, kun reissuseurueen matkalaukuista löytyi maailman siistein juttu:
TATTADAADADAA! I'm in love! Loma muuttui entistäkin merkityksellisemmäksi tämän myötä ja nyt reissu onkin ikuistettu upeisiin kuviin, joita meikäläinen on ottanut kuvassa olevalla vehkeellä. Kameran hankinta on ollut meillä pitkään jo mielessä, näitä Itävallan maisemia tekisi mieli ihailla jälkikäteenkin ja  muistella yhdessä tapahtuneita juttuja. Pärjäsin pari vuotta oikein hyvin Iphonella, mutta viime kesästä lähtien on kutkutellut laadukkaampien kuvien ottaminen. Tällä Olympuksen Pen E-PL7:lla saa urveloista urveloinkin napattua jäätävän (kirjaimellisesti, siitä lisää myöhemmin) siistejä otoksia! Luontaisia kamera- ja kuvaustaitoja ei mulla ole, pikkuveli kiilasi siinä jonossa ekaksi kun niitä skillssejä jaettiin... Tämän vempaimen myötä hyvien kuvien ottaminen ei ole enää vain kameravelhojen hommaa, vaan ihan tälläinen amatöörikuvaaja voi räpsäyttää superhyviä otoksia. Minun kohdallani tämä kamera ainakin korjaa laadussaan ja tekniikassaan sen, mitä taidoissani uupuu. Todisteita näistä mun uusista "kyvyistä" on tulossa, kun alan tässä pikkuhiljaa postailemaan noita road tripin kuvia ja mestoja tänne. Tarkoituksena siis kirjoitella jokaisesta kohteesta pikkuisen jotain ja laittaa vinkkejä, jos semmoisia sattuu tiedossa olemaan. Suomireissun takia niitä kuitekin tulee nyt hieman hidastetusti, mutta varmasti. Pysykäähän mukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

The stage is yours!