13.5.2015

Kesän reissusuunnitelmia ja vinkkivonkausta

Phuuh! Saavuin eilen parin päivän yllätys-minilomalta Prahasta. Viime aikoina on kiirettä pitänyt ja blogin luonnoskansio pursuaa uusia kirjoituksia joita pyrin nyt pukkaamaan ulos. Välillä puskee pieni hiki pintaan kun ajattelee että road tripin kirjoitukset ja kaikki on vielä tekemättä. Ansku BCN-matkablogissa tästä asiasta myös kirjoitti viime kuun puolella ja en voi kun vain samaistua. Seuraavia reissuja pukkaa jo päälle ensi viikolla!

Saadaan viisuvieraita, joiden kanssa on tarkoitus lähteä katsomaan Wienin hulinoita. Yksi viisuvieraista viipyy hippasen pidempään, hänen kanssaan on aikomus tehdä minitutkimusretki, mahdollisesti Salzkammergutin alueelle. Heti näiden häppeninkien perään hypätään Jopin ja Mörön kanssa autoon ja lähdetään kruisailemaan kohti Münchenia, tai siis pikemminkin sen ohi. Landshut sijaitsee Münchenista katsottuna koillisessa. Siellä on tarkoitus tavata Jopin puolen sukua ja tutustua paikkoihin sekä Müncheniin. Tämän jälkeen homma menee haaveiluiksi, mutta toivoisin, että Landshutista voisimme ajaa osittain Deutsche Alpenstrassea takaisin kotiin päin. Saa nähdä miten aika riittää!

Kesäkuun alkupuolella meidän ystävät lentää tänne Wieniin ja sen jälkeen lähdetään autolla kiertelemään Itävaltaa ja Sloveniaa; käydään katsomassa mopojuttuja Erzbergissä, upeaksi kehuttua Grüner Seetä sekä Slovenian puolelle Bled- ja Bohinj-järviä. Tiemme eroavat todennäköisesti Ljubljanassa, josta he jatkavat matkaansa etelään ja me länteen. Pohjois-Italian, ainakin Bolzanon kautta palaamme takaisin Itävaltaan ja kiertelemme katsomassa paikkoja. Googlessa on pyöritellyt nyt hieman reissukarttaa, mutta kesken on vielä kaikki.

Tämän jälkeen pääsemmekin viimeiselle tiedossa olevalle reissulle eli kotimatkalle! Startti on kesäkuun viimeinen päivä. Nyt se suurin kysymys on, että mitä kautta ajellaan takaisin Suomeen? Kaikki vinkit ja tipit ovat lämpimästi tervetulleita. Meidän vaihtoehdot näillä näkymin ovat
a) Tsekki-Puola-Liettua-Latvia-Eesti-Suomi
b) Tsekki-Saksa-Tanska-Ruotsi-Suomi
Mitä mieltä olette? Kumpikin meitä houkuttaa ja varmasti nähtävää riittää molemmilla reiteillä.

Tänne Kremsiin on tullut mielestäni kesä. Myös Mörkö on samaa mieltä ja herran "pikkuserkut" tuntuvatkin asuttavan jo koko kämppäämme! Nyt sai serkut kyytiä ulkona. Miten tuon kokoisesta kaverista voikin lähteä niin paljon karvaa?!

4 kommenttia:

 1. Mitään kokemustahan kummaltakaan reitiltä ei ole mutta kyllä mä lähtisin tuolta Saksanmaan kautta ajelemaan, ihan vaan mututuntumalla! Yksi ääni sille siis :)

  VastaaPoista
 2. Mä komppaan Meriä, ihan vaan siks kun b-reitillä on Tanska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha :) En ole käynyt Tanskassa Köpistä pidemmällä. Jos tultaisiin (tällä hetkellä ykkösenä kyllä vaihtoehdoissa) niin ajettaisiin varmaan Hampuri - Flensburg - Kolding - Odense - Köpis-reittiä. Onko mitään vinkkejä mitä nähdä/tehdä?

   Poista

The stage is yours!