18.5.2015

ROAD TRIP - Piran, part 2
Slovenian rannikon toiseksi eteläisin kaupunki Piran sijaitsee niemen kärjessä. Merta on siis melkein jokapuolella, paitsi idässä. Piranin satama on suojaisa ja sympaattinen, pieniä purjeveneitä ja jo hieman repsahtaneita kalastusaluksia. Isommat ja hienommat paatit löytyvät kaupunkien välissä olevan Hotel Bernardin satamasta. Kaupungin pohjoispuolelta bongasimme pärskivästä aallokosta muutaman urhean surffarin. Vaikka kuinka sydämeni pumppaa suolavettä, ei minua saisi millään veteen sellaisessa kelissä.
Piran ei ole iso, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö siellä voisi eksyttää itseänsä kapeille kujille. Nautiskelin herkullista kahvia jonkin pienen aukion, aluksi suljetulta vaikuttaneessa kahvilassa.Piranin pienimmästä kaupasta mamma osti mielettömän kauniit astiat kotiinviemisiksi. Sisäinen, mutta pitkään jo matalaa profiilia pitänyt materialisti-minäni huusi kateuttaan, mutta lompakko pysyi visusti kiinni. Jännä, kuinka jotkin tavat ovatkin niin tiukkaan pinttyneet; olen nykyisin melko hillitty hankintojeni kanssa, olen oppinut arvostamaan tilaa ja tunnetta siitä, että tiedän missä mitäkin on jo kuinka paljon. Ennen asiat oli päinvastoin; kirppisrohmu-Ida tunki kaapit täyteen kaikkea kaunista ja kiiltävää kuin mikäkin harakka konsanaan ja jemmaili kamoja jos jonnekkin. Etenkin astiat ovat heikko kohtani. En sanoisi olevani aivan vielä perillä tämän less is more-aatteeni kanssa, mutta matkalla ollaan jo.
 
 

Piraniin on helppo ihastua. Pilvisestä päivästä huolimatta kaupunki näyttäytyi upeana kukkaloistossaan ja pastellin sävyisissä taloissaan. Pääsiäissunnuntai oli saanut ihmiset ulos kodeistaan ja terassit olivatkin lähes täynnä. Kevät oli jo pitkällä.


 

“Some beautiful paths can't be discovered without getting lost.”
- Erol Ozan

4 kommenttia:

 1. Onpas tunnelmallisen näköinen kalastajakylä! Sloveniassa ja tuolla alueella muutenkin on paljon paikkoja joissa pitäisi käydä nyt kun eivät ole vielä massaturismin muovaamia. Kauniita ja freesejä kuvia myöskin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Alex! Meikämimmi vasta harjoittelee, kameran kanssa ei ole yhteiseloa takana kuin pari kuukautta :) Suosittelen todella tuota Sloveniaa, tosin ainakin italiaiset ja saksalaiset ovat löytäneet mestan kunnolla, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Tuo koko Slovenian rannikko ja Kroatian pohjois-rannikko on erittäin suositeltava matkakohde; meno on eurooppalaista, mutta hintatasoltaan edullisempaa :) Ja mielestäni jengi puhuu hyvin englantia.

   Poista
 2. Mitäs peliä tämä on, oon aivan 100% varma että kirjoitin kommentin tähän postaukseen, mutta nyt sitä ei näy missään :D Oon varmaan unohtanut kertoa bloggerille, etten ole robotti. Kuitenkin: ihania paikkoja joihin haluaisin itsekin eksyä kamera kourassa, huokaus.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi höh tämän Bloggerin kanssa... Ilmoitahan jos vielä uudestaan tapahtuu jotain tälläistä niin selvittelen mistä johtuu. Tuo Piran oli tosiaan aivan ihana ja voin vain kuvitella miten kesäkuumallakin olisi kiva tallustaa noita katuja, pulahtaa välillä mereen vilvoittelemaan ja nautiskella elämästä :) Ja tosiaan, kamerallekin riittää tuolla "syötettävää" :D

   Poista

The stage is yours!