5.5.2015

ROAD TRIP - Port of Portorož

Saavuimme Portorožiin, Slovenian huiman 40 kilometrin pituisen rannikon suurimpaan kaupunkiin myöhään iltapäivästä. Olimme ajeneet koko maan rantaviivaa myöten Koperista tähän viimeiseen kaupunkiin ennen Kroatian rajaa. Merta olisi voinut tuijottaa loputtomiin ja se tuoksui niin hyvälle.

Yövyimme Hotel Rožassa, se sijaitsi aivan viiden tähden Hotel Metropolin kyljessä ja iloksemme off season-asiakkaille aamiainen oli järjestetty Metropolin puolella. Eli saimme kolmen tähden yöt ja viiden tähden aamiaiset, mahtavaa!

Illaksi sade oli lakannut ja aurinko laskenut meren taa. Lähdimme koko porukka kävelemään rantaa pitkin ja päätimme aloittaa satamasta. Marina Portorož sijaitsee rantakadun itäpäässä ja pullisteli toinen toistaan isompia ja komeampia paatteja, kuten arvata saattoi. Saavuimme sataman kärkeen sinisenä hetkenä.

Satamassa on aina hieman sama tunnelma kuin lentokentällä, tosin yleensä rauhallisempaa. Toisia kiinnostaa veneet ja liikenne, mutta itse vain yleensä katselen horisonttia. Merellä ei ole kiire minnekkään ja se menee omia aikojaan - sitä ei voi kukaan käskeä tai komentaa. Ehkä se on siksi niin kiehtova?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

The stage is yours!