3.5.2015

WACHAU - Stein an der Donau

Ekana Wachau-postauksissa vuorossa Stein, jonka nurkilla mekin asumme, mutta vierailemma aivan liian harvoin! Ihmeellistä kyllä, meidän lempparikahvila löytyy kuitekin täältä. Ammoisina aikoina, ennen Wienin mahtia, Steinin kaupunki toimi tärkeänä yhdyspisteenä laiva- maaliikenteelle. Myöhemmin ajanlaskun saatossa Stein on yhdistynyt Kremsin ja Undin naapurikeskustojen kanssa, muodostaen nykyään Krems Und Steinin kaupungin. Steinin keskustaa halkoo Landstrasse, jonka varrella on useita pieniä torialueita, kahviloita ja putiikkeja. Stein ei ole iso, mutta sitäkin sympaattisempi ja täydellinen paikka eksyttää itsensä kymmenille pikkukujille, portaikkoihin tai kulmauksiin. Jos satut paikalle oikeana päivänä, voi nurkan takaa pilkistää paikallisen viinituottajan maisteluteltta. Ota tilkkanen jos toinenkin ja päätä sitten, tahdotko ostaa kotiinviemisiä. Me tallailimme kaupungin katuja sunnuntaina ja maistelimme tilkkasia.

  
 "Oh dear Sunday, I want to sleep in your arms and have fun day." -Santosh Kalwar

19 kommenttia:

 1. Tosi hienoja kuvia! Rauhallinen tunnelma tuolla kylässä (?). Tuo koirakuva on hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun äää, onhan se kaupunki, kuten tuossa lukee. B)

   Poista
  2. Täällä kaikki vähän enemmänkin asutusta omaavat paikat ovat kaupunkeja, vaikka se vähän hassulta tuntuukin. Mäkin nimittäin ajattelin aluksi Steinin olevan kylä mutta niin vain meidän vuokraemäntä muuta kertoi :) Siellä on kyllä hyvin rauhallista, mutta kovasti paikalliset kertovat menon vilkastuvan kuin lomakausi alkaa.

   Poista
 2. Mukavan näköisiä kujia ja se on tuolla keskisessä Euroopassa kiva, että vapaana kulkevaa koiraakaan ei katsota pahalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit naulankantaan. Yleensä Mörkö kulkee irti ja normaalisti asian suhteen ei ole ongelmia - joko herra on aloittanut laiskat senioripäivänsä ajoissa tai sitten hän on vain hieman yksinkertainen ja nössö, eikä edes uskalla yrittää mitään temppuja (veikkaan jälkimäistä), mutta kerran juurikin tuolla Steinissa oli eräs rouva jättänyt kotiovensa kadulle auki. Ja ovensuussa jäähtyi piirakka... Selvisimme onneksi nauruilla ja pahoitteluilla :D

   Poista
 3. Onpas nätti kaupunki! Ja näyttäisi siltä, että ympäröivä maaseutukin on aika nättiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä :) Jos joskus osutte kohdalla niin kannattaa poiketa!

   Poista
 4. Mä ehdotan, että ryöstätte tuon ensimmäisessä kuvassa näkyvän portin, ja tuotte sen minulle mukananne Porvooseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, se olisikin näky kun pikkuauton katolla tuota roudattaisiin :D Mutta se on kyllä upea! Täällä muutenkin harrastetaan enemmän tätä pihan aitaamista ja portteja, ehkä pikemminkin koristelu- kuin vartiointimielessä. Mun alkuvuotisen harjoittelupaikan vieressä oli sepän työpaja, jossa nitä suunniteltiin ja toteuttiin. Ei meillä Suomessa vaan ole tälläistä kulttuuria, harmi...

   Poista
 5. Kiva tuo vedenkorkeuskuva - niitä aina jossain näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On lähes käsittämätöntä ajatella, että vesi saattaa nousta niinkin paljon; tuosta kuvasta ei selkeästi huomaa, mutta oikealla olevaan vuoden 1795 lukeman päällä on heikommin raapustettu vuosi 2002. Siitä ei ole kovinkaan kauaa siis kun Tonava on viimetteeksi tulvinut valtaisasti.

   Poista
 6. Ihanan idyllinen paikka ja todella upeita kuvia! Mäkin haluun viinien maistelutelttaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi sataprosenttisen samaa mieltä, niin idyllistä! Täällä noita telttoja in aina vähän siellä ja täällä ja jokainen kerta se on iloinen ja tervetullut yllätys, ties vaikka tässä kaikessa maistelussa oppisi jotain ;) Koska ihan koulutuksellisista syistähän ja yleissivistyksen kannaltahan mä niissä käyn...

   Poista
 7. I heart Riesling, oh yes. :D Sopiva kyltti ja paikka just mulle. Mun kaveri on itävaltalainen ja muuttamassa takaisin sinne ihan pian, kylään on kutsuttu ja toivottavasti me päästään reissulle pian. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa! Pyytäkää häntä viemään teidät Heurigeriin jos lähistöllä sattuu olemaan avoinna sellainen, sieltä aina saa aina loistoviinit ja snacksit :)

   Poista
 8. Onpa viehättävän näköistä, upeita kuvia! Tämä on minulle entuudestaan täysin tuntematon paikka, kiitos että kerroit sen olemassaolosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaa hyvä vain :) Meikäläisenkin mielestä kyseissä pikkukaupungissa on sitä jotain!

   Poista

The stage is yours!