8.3.2015

Naistenpäivä

Tämä sunnuntai aloitettiin löysästi köllimällä sängyssä. Viime yö meni kukkuessa, joten sitä suuremmalla syyllä oli aamulla ihana vain vetelehtiä sängyssä ja kuikuilla ulos verhojen raoista. Mörkö könysi myös meidän väliin tuhisemaan. Jopin noustessa kahvin keittoon me pötköteltiin vielä pitkään.

Viime viikot ovat menneet enemmän ja vähemmän flunssassa. Tarkoitus oli ottaa iisisti, mutta ulkona oli aivan liian hyvät kelit. Ulos oli päästävä. Karttaa ei jaksettu sen koommin tutkia; oltiin muutama viikko sitten ajeltu Donaun toisella puolella sijaitsevan Mauternin kaupungin yllä olevilla kukkuloilla. Siellä sijaitseva Unterbergenin kylä oli vaikuttanut symppikseltä. Vedettiin kamppeet niskaan ja kurvattiin paikalle. 
Unterbergenin ylängöllä sijaitsee laajat ulkoilualueet. Auto oli helppo pysäköidä tien laitaan. Otettiin ensimmäinen sivupolku oikealle. Tässä kohtaa Jopi silmäili hieman karttaa ja totesi, että olimme lähellä Ferdinandswarte-näköalapaikkaa, joka päätettiin käydä katsastamassa.Näissä kuvissa näyttää, että olisi syksy. Todellisuudessa täällä aurinko lämmittää paistaessaan jo todella paljon, puissa on jo silmut ja kevään ekat kukkasetkin tuli jo bongattua! Iltapäivällä reissusta kotiin palatessa meidän talon seinustalla suorastaan surisi kaikennäköisten olioiden olemassa olosta.
Mörkö oli reissusta aivan liekeissä, kuten kuvasta näkyy, niin frisbee oli mukana. Alkumatkasta Mörkö saikin useat hepulit ja niitä katsellessa onkin vaikea uskoa, että kaveri täyttää seuraavaksi viisi... On se vaan rakas höppänä.
Ferdinandswarte löytyi ilman sen kummempia hakemisia. Mielettömät maisemat entisestä vartiotornista olikin kumpaankin suuntaan Donauta.
Donau länteen. Oikealla etualalla joen taitteeseen jää Unterloibenin kylä. Oikealla reunassa kukkulan rinteellä näkyy Dürnsteinin linna, jonka lähistöllä seikkailtiin aiemmin. Vasemmalla puolella jokea näkyy hieman Rossatzin kylänpätkää.
Donau itään. Joen vasemmalla penkalla kaukana näkyy Stein ja Krems, jossa siis asumme. Oikella puolella jokea etualalla Hundsheim ja hieman pidemällä Mautern. 
Jatkoimme vartiotornilta vielä eteenpäin ja kävelimme pitkin poikin ylängön peltoja, aurinko oli niin lämmin! Kotiinpäin lähdettäessä teki mieli kahvia ja päätettiin ajaa Paudorfin kylän kautta Stift Göttweigin luostariin (joka näyttää linnalta!) kahville, mutta valitettavasti ajettiin sinne vain huomataksemme, että koko paikka oli kiinni. Tämän kuun 21. ja 22.päivä siellä vietetään kauden avajaisia ja kevätmarkkinoita, joten silloin sinne siis. Mesta on nimittäin aika hieno ja kaiken kukkuraksi näkyy vielä meidän kämpän ikkunoista toiselta puolelta laaksoa. 

Kahvia oli kuitenkin saatava, mutta jotain tapahtui ajomatkalla takaisin Kremsiin, kun menimme vakkarikahvilaamme joen rantaan...
Kaffet jäi tällä kertaa vain aamuisiin, mutta meni toi hugokin aika näppärästi alas. Paikan terassi oli aivan täpöten täynnä ja meillä kävikin munkki kun saimme paikat nopeasti. Toiset nimittäin odottelivat melkein kaksikymmentä minuuttia seisoskellen terassin vierustalla. Joka tapauksessa, hyvää naistenpäivää ja sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

The stage is yours!