30.3.2015

Road Trip - TJ1

Terkut sateisesta Kremsistä! Viiikonloppu sujui vaihtelevissa sääolosuhteissa auringon ja sadepilvien taistellessa vallitsevasta säätilasta. Tänään maanantaina on kuitekin ollut pelkkää märkää ja ensi viikon säätiedote ei ole lupaillut kovasti muutoksia. Tähän ollaan tietenkin Jopin kanssa reagoitu selaamalla hullunlailla erilaisia säätiedotuksia ja -ennustuksia ympäri Eurooppaa. Tällä hetkellä meistä järkevällä ajoetäisyydellä oleva ja aurinkoinen kohde olisi Pohjois-Italia; Bolzano, Garda-järvi, Verona. Näitä oltiin mietitty meidän kesälomalle, mutta nyt tuntuu siltä, että ei haittaa vaikka otettaisiinkin varaslähto. Keksitään kesäksi sitten jotain muuta!

Meidän matkaseura saapuu tänään iltakoneella Helsingistä, ollaan varattu illallispöytä 2Stein-ravintolasta. Taktinen strategiamme on nauttia ensin ruokaa ja juomaa, jonka jälkeen lomalaisten hykerrellessä tyytyväisyydestä läväytetään säätiedotteet ja karttakirjat esiin! Näillä mennään. Huomenna nähdään, kuinka taktinen suunnitelmamme loppujen lopuksi oli; meillä kummallakaan ei kuulemma ole loman aikana rattiin asiaa, joten ei auta apparin paikalta nurista :-D Meikäläisen matkatoimisto ei kuitenkaan ole vielä luovuttanut. 


Viikonloppu on sujui odotuksessa. Mullekaikkihetinyt-ihmisenä etenkin sunnuntai teki tiukkaa ja nytkin tätä kirjoitellessa toivon että kello olisi jo muutaman tunnin enemmän, jotta voitaisiin jo lähteä kurvailemaan kentälle! Launtai-aamuna käytiin testaamassa Kunst Hallin edustalle avautunut kahvila Kunst.Spiel ja aamiaslista. Valinnanvaraa oli runsaasti.Aamiainen oli 10+++ ! Herkullista ja raikasta. Jopillakin oli jotain syötävää, mutten voinut keskittyä siihen kun ihailin ja nautiskelin omasta annoksestani. Muutoin lauantai käytiin pyörähdyksellä Wienissä; Jopin koneesta hajosi osa taas. Käytiin viemässä mokoma matolaatikko jälleen huoltoon ja liikkeen ystävällinen kundi lupasi yrittää korjata vian maanantai-iltaan mennessä, jotta saisimme läppärin lomalle mukaan. Katsotaan saadaanko kone mukaan vai ei. Mitten ostoskeskuksessa käytiin etsimässä Jopille teknistä aluskerrastoa, mutta turhaan. Sen sijaan mulle sattui käteen yhtä sun toista, jotain vein jopa kassalle saakka. Nyt en edes muista mitä. Varmasti jotain superhyödyllistä ja tärkeää!

Sunnuntai oli siivouspäivä; käytiin pesettämässä auto, siivottiin se sisältä, kuurattiin kodin joka nurkka puhtaaksi, lakanoiden vaihtoa ja lomavaatteiden pesua. Taisin myllyttää sunnuntaina neljä koneellista tavaraa... Oi voi, sisäinen eko-ihmiseni voi huonosti.
Sunnuntain ilta oli mieletön. Olin Mörön kanssa lenkillä pitkinpoikin kaupunkia. Ilma oli niin kostea, mutta samaan aikaan lämmin. Toisella puolella kaupunkia oli kerääntynyt myrskypilviä, toisella puolella kirkasta, mutta hämärä oli jo saapunut. Näiden kahden kombinaatio oli niin mieletön, istuin hetken aikaa Stadtparkin puiston penkillä tammien alla ja tuijottelin ylöspäin. Taivas oli upean sininen. Joskus loppukesästä mökillä on iltamyöhään samanlaista. Podin hetkellistä koti-ikävää, tai pikemminkin mökki-ikävää. Viimeiset vuodet on pääsiäistä aina vietetty mökillä pilkkikilpailuiden merkeissä sukulaisten kanssa. Normaalisti en näin haikeilisi asian perään, mutta ensi vuoden mahdollinen mökittömyys saa asian toiselle tolalle. Mörkö ei tajunnut mun syvällisiä pohdintoja ja pysähdystä, vaan mielenosoituksellisesti tuhahdellen pyöri jaloissa. Koittelen laittaa reissun päältä jotain kuvia, mutta kirjoittelen varmasti pidemmät pätkät sitten, kun ollaan kotiuduttu reissusta. Huomenna lähtö, can't wait!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

The stage is yours!