19.3.2015

Travel Thursday - Road trip lähestyy!

Kovasti odottamamme pääsiäisloma ja road trip lähestyy! Työpäivät on laskettavissa kahden käden sormilla ja fiilis tästä flunssasta huolimatta on sen mukainen. Ipadin muistiossa on roikkunut jo pitkään Euroopan toivokohteiden lisäksi myös Itävallan must see-lista. Tuli muuten mieleen että pitääkin kirjoitella noista Euroopan kohteista oma postaus - kohtahan mulla ei oo muutakun aikaa haaveilla (... opparin lomassa).

Tämä lista on vielä hyvin vapaamuotoinen ja varmasti muuttuu vielä. Eikä mulla ole mitään takeita, että tullaanko edes käymään näissä kaikissa paikoissa. Mutta kun suunnittelu on niin kivaa! Edellisen virkkeen kirjoittaessa kuulin jo mun äidin nauravan kun se lukee tätä; pientä yliorganisointia kuulemma välillä havaittavissa meikäläisen toimissa. Enihau, nää ei ole missään suosikkijärjestyksessä, koska tahdon nähdä kaiken (tietenkin). 


1. Hallstatt: Koska kaikki mahdolliset kuvat paikasta on vaan VAU.


2. Zell am See: Alueella on niin paljon tehtävää ja lukemani mukaan mielettömiä patikointireittejä. Veljeni oli täällä viime vuoden puolella kamujensa kanssa laskemassa Kaprunilla ja suositteli paikkaa myös.


3. Dachstein: Bongasin tämän Pohjoisiin kalkki-Alppeihin kuuluvan, 8 eri jäätikköä sisältävän mestan netin syövereistä ja nyt on pakko päästä, tuo 81 metriä pitkä Suspension Bridge ja 14 askelmaa "tyhjän päällä" houkuttaa! 


4. Grüner See: Tämä siis ei ole oikeasti järvi, vaan puisto, joka aina keväisin peittyy vuorilta virtaavan sulamisveden alle. Tällöin puiston voi nähdä kirkkaan veden alla, jopa 12 metrin syvyydessä. Luulenpa, että tämä kohde säästellään pidemmälle keväälle tai alkukesälle, sillä puisto on kuulemma parhaimmillaan toukokuun puolivälistä kesäkuulle. Tämä kuitenkin ansaitsi paikkansa tällä listalla, jos vaikka satuttaisiin jo nyt olemaan holleilla.


5. Hochosterwitzin linna: mesta sijaitsee jättimäisen kiven päällä (alt. 664)! Linnasta näkymät jopa 30 kilometrin päähän ja pääkallopaikalle noustaan kaikenkaikkiaan 14 portin läpi. 


6. Wörthersee: patikointimaastot on tän mestan juttu! Alueella sijaitsee myös upeat golf-kentät, jotka osaa meidän reissuporukasta saattaa houkuttaa. 


7. Eisriesenwelt: maailman suurin jääluola, jossa voi vierailla. Paikka on myös listattu monesti once in a lifetime-listoille sekä ainutlaatuisiin luonto-nähtyvyyksiin.


8. Großglockner: varmasti yksi Itävallan päänähtävyyksistä. Kuuluisa alppitie ei vielä lomamme aikaan ole auki, mutta Hohe Tauernin kansallispuistossa varmasti riittää nähtävää. Ehkäpä sitten kesävieraiden kanssa suunnataan serpenttiiniteille.

Kuvat ovat meikäläisen Pinterestin Travel Europe-kansiosta. Tämä kirjoitus on osa Instagramin Travel Thursday-kampanjaa, josta vastaavat Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca

Nyt siis kaikki reissu-Raijat ja -Raimot laittakaahan viestiä ja kommentteja, mitä uupuu ja mikä kannattaa, mikä ei. Internetin ihmeellisessä maailmassa kun pyörii, niin tuntuu, että aikalailla samoja kaikki artikkelit täynnä. Joten pliis siis, ihan kaikki vinkit käy; hyvät safkat, mielettömät terassit, parhaat aamukahvit, upeimmat maisematiet, hurmaavimmat majoitukset - anything!  
-Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

The stage is yours!