10.3.2015

The Kunsthistorisches Museum Wien

Tänään oli mahtava päivä! Ensinnäkin nykyään aurinko paistaa täälläpäin Eurooppaa jo puolet päivästä, aamuisin mukava nousta ja keitellä kahvit rauhassa kuunnellen lintuja; mitä hölösuita! Ajelin duuniin rauhassa, työmatkallani ei nyt yleensäkkään ole ruuhkaa.

Työpaikan porteilla juttelin amerikkalaisen pojan äidin kanssa säästä ja pojan puuhista päiväkodissa. Tänään oli lasten kauan odottoma retkipäivä. Menimme 5- ja 6-vuotiaiden ryhmän (orange and red groupin, työpaikallani lasten ikäryhmät ovat jaoteltu väreittäin) kanssa retkelle (outing / go outing) Wienin keskustaan taidemuseoon. Sisälle saakka päästyäni sain pienen infon työkaveriltani mitä otetaan mukaan ja ketkä lapset ovat ryhmässäni. Kokonaismääräisesti lapsia lähti retkelle 30 ja opettajia (teachereita) 6. Itse vierastan tuota teacher-sanaa, mutta siksi meitä kutsutaan. Mitäköhän sanaa Suomessa käytetään päiväkodin henkilöstöstä? En edes tiedä :-D Retkeillessä jokaisella teacherilla on 4-6 lasta vastuullaan, itselläni oli tänään neljä. Jokaisessa pikkuryhmässä on lapsia kummastakin groupista; ryhmän ensimmäisenä kulkevat vanhimmat lapset (leader children / leaders) jotka ovat red groupista. Teacherin kanssa käsikädessä kulkevat orange groupin lapset. 

Lähdimme Alte Donaun metropysäkiltä lasten kanssa U1-metrolla, vaihdoimme Karlsplatzilla U2-linjaan, jolla menimme yhden pysäkin Museumsquartierille. Metropysäkiltä kävelimme Kunsthistorisches Museumille. Museo avautui vasta klo. 10:00, jouduimme odottelemaan hieman pihalla. Sää oli mainio ja oli vaihteeksi kiva olla ja jutella hieman isompien lasten kanssa, sillä normaali työpisteeni (work station) on 3-vuotiaiden, blue groupin, kanssa. 


Yritin odotellessamme sutia kameralla edestakaisin, että saisin edes jotain kuvia. Se oli kuitekin hieman haastavaa lasten kanssa. Toisessa kädessäni roikkui hitusen turhan energinen 4-vuotias kundi, jota ei museot siinä kohden paljoa vaikuttaneet kiinnostavan. Päiväkodin lapset käyttävät aina retkillä punaisia pipoja, joihin on brodeerattu päiväkodin nimi ja yhteystiedot. Kesällä valikoimiin kuuluu keltainen lippis. 

Museossa meille oli varattu 3 opasta, joiden kanssa kierrettiin tauluja katsomassa. Tällä kertaa olimme tulleet katsomaan museoon Giuseppe Arcimboldon maalauksia. Museossa oli esillä kyseisen taiteilijan Four Seasons-kollaasista Winter (1573)- ja Summer (1572)- maalaukset. Museosta löytyi saman taiteilijan Four elements-kollaasista Water (1566)-teos. Perehdyimme lasten kanssa näihin maalauksiin oppaan tarinoiden kera. Tunti hujahtikin nopeasti ja palasimme lasten kanssa auringonpaisteessa takaisin päiväkotiin lounaalle. Olimme hieman aikataulusta myöhässä, joten iltapäivän toiminta jäi lyhyeksi, se ei kyllä tätä opettajaa haitannut yhtään. Palatesssani omalle työpisteelleni sain syliini kasan kolmivuotiaita, joita kiinnosti kuulla kaikki retkestä muiden lasten kanssa... Siis kaikki ensimmäiset kolme sanaa :-)
Päivä hujahti tosi nopeasti ja jotenkin tuo tunnin motarilla ajelukaan ei ollut niin puuduttava. Kotiin tullessa aurinko paistoi vieläkin ja rapulla seistessä tunsi melkein itsensä hikiseksi. 

Huomenna, jos säät sallii, lähden "omien" lasteni kanssa retkeilemään kotieläintarhalle. Sääennuste on luvannut loppuviikolle sadetta ja viileämpää ilmaa, joten varauksella kuitekin. Tätä kirjoittaessa kurkku tuntuu taas jotenkin kummalta ja olo ryytynyt. Normaalisti en moisesta hätkähdä, mutta kaksi edellistä angiinaa viime kuukausina alkoi juuri näin... Fingers crossed!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

The stage is yours!