12.3.2015

Travel Thursday - Reilimuistoja 2013

Viime viikon Travel Thursday -postauksesta innostuneena kaivelin Instagramista vähän pidemmältä ajalta meidän 1,5 vuoden takaisia reilikuvia. Vietettiin tuolloin Jopin kanssa kesälomaa syyskuussa about kolmen viikon ajan. Ajattelin tähän kirjoitukseen laittaa yhden kuvan ja muiston jokaisesta kaupungista. Kuvien silmiinpistävän korkealaatuisuus on peräisin silloisesta iPhone 4S:täni, joten kamerajumalat, koittakaa pysyä housuissanne :-)BUDAPEST / UNKARI. Oltiin bongattu yhdensuuntaiset lennot Budapestiin 40€ per perberi ja kaiken kukkuraksi Jopin vanha kaveri asusteli tuolloin kaupungissa, paras mesta siis aloittaa reili. Kuva on otettu Gellert-hegy-kukkulan päältä, minne noustiin ilta-auringon laskiessa kaupungin taa. Mestoille päästyämme otettiin hyvä spotti ja avattiin pussikaljat. Maisemat oli muy bien! Yksi hyvin mieleenpainunut muisto täältä on myös, kun eksyttiin vahingossa yhden kerrostalon kattobaarin open cinemaan, jossa esitettiin E.T-leffa ja tarjoiltiin ilmaista popparia! Ja tietty vähän ryystettiin mojitoja...
MARIBOR / SLOVENIA. Budapestin jälkeen junailtiin itsemme Wienin kautta Mariboriin. Kaupunki oli I-H-A-N-A, meillä onkin suunnitelmissa päästä vielä tänä keväänä paikan päälle uudestaan. Tämä kuva ei ole toki ole paras muistoni kaupungista, mutta se on otettu kohtalokkaalta Pohorjen vuoristoalueen päivähaikilta. Kuvanottohetkellä takana oli jo lähemmäs muutama tunti alamäkihaahuilua, ensimmäiset viralliset varmistukset paikalliselta maajussilta, että ollaan noin 10km ohi kohteen, Jopi paineli muutama sata metriä mun edelläni kiukuspäissään ja meikämimmi kuvaa tien viereisellä laitumella olevia vasikoita, koska lehmä on maailman söpöin eläin. Ja vauvalehmää söpömpää ei olekkaan. Paras muistoni kaupungista on, kun olimme hostellin ainoat asiakkaat ja omistaja antoi meille uudet retrofillarit käyttöön päiväksi maksutta. Päivän aikana poljettiin hulluna ristiin rastiin pitkin kaupunkia ja sen laitamia, hömpöteltiin, noustiin kaupungin yllä olevalle Piramida-kukkulalle ja nautiskeltiin herkkuruokaa bosnialaisessa ravintolassa. 
ROVINJ / KROATIA. Mariborista matka jatkui aamuyön junalla Ljubljanaan, jossa vaihdettiin menopeli bussiin. Sen mukana köröteltiin Slovenian rannikon kautta Kroatian puolelle ja jäimme pois Rovinjin rantakaupungissa. Pieni pala mun sydäntä jäi Istriaan Adrianmeren rannalle. Rovinj oli meidän sen reissun rantakohde; muutaman päivä omistettiin ihan vain auringolle ja merelle. Meikäläinen ei ole koskaan ollut hiekkarantojen suurin fani, joten ympäri kaupungin niemenkärkeä rouheasta kalliosta mereen laskeutuvat kymmenet uimatikkaat ja luonnon portaat sekä kivimuureilla ja aallonmurtajien päällä loikoilu sopi paremmin kuin hyvin. Se on myös ehkä parhain muistoni kaupungista, lisäksi tietenkin koko reissun parhaat safkat sai täältä. Syötiin joka ilta tuoreita simpukoita ja kalaa. 
VENETSIA / ITALIA. Rovinjista otettiin lautta Venetsiaan. Lauttalippu oli suolainen, mutta jälkikäteen olen ollut tyytyväinen että mentiin sillä. Meillä oli huonoa tuuria Venetsian suhteen, saavuimme kaupunkiin lauantaina ja tarkoitus oli viettää siellä pari-kolme yötä, kunnes matka jatkuisi Pariisiin, josta lento kotiin aikanaan lähtisi. Lauantai-iltana kuulimme hostellin henkilökunnalta, että Ranskassa on rautatielakko-uhka päällä, jolloin todennäköisesti alkaisi maanantaina. Olimme suunnitelleet siirtymää maanantai-tiistaille, mutta koska lakon pituudesta ei kellään ollut tietoa, päätimme pelata varman päällä ja hypätä sunnuntain yöjunaan. Venetsiassa ei juuri tullut vietettyä antaumuksella aikaa, mutta jonkin verran paikkoja ehdittiin katsomaan, vaikka meno lähinnä muistutti kokopäivälenkkeilyä. Ihanin muistoni kaupungista on kuitenkin fiilis, olisin voinut istua loputtiin katukahvilassa ja tuijottaa vesiliikennettä. 
PARIISI / RANSKA. Jonkun verran oli onnea reissussa mukana, koska maanantai-aamuna saapuessamme junalla Pariisiin, kerrottiin rautatielakon juuri alkaneen. Se kesti kolme päivää. Jos olisimme jääneet Venetsiaan, olisi kotiinpaluu mitä todennäköisimmin myöhästynyt. Ranskassa säät eivät niinkään suosineet, koko muun reissun ajan oli ollut pelkkää paistetta. No, ei ainakaan turhaan pakattu kuoritakkeja mukaan. Pariisissa tuhlailtiin viimeisiä penninhyrriä putiikkeihin ja tietysti ruokaan. Muistaakseni Jopi taisi elää Pariisissa pelkällä patongilla ja Nutella-crepeillä... Mun serkku oli juuri muuttanut Pariisista takaisin Suomeen ja häneltä saatujen vinkkien perusteella katseltiin paikkoja ja nähtävyyksiä. Maukkain muistoni onkin hänen vinkkinsä mukaisesti Latinalaisesta korttelista löydetyt ravintolat. Vietimme erään illan hämyisässä piano barissa, jossa viini oli suloistakin suloisempaa. Tässä potretissa Eiffel-torni nössöjen kuvakulmasta; harmi että Jopi ei päässyt kosimaan mua romanttisesti illalla tuhansien valojen tuikkeessa Eiffelin huipulla torvisoittokunnan ja ilotulitusten kera, kun meikämimmi ei moiseen hökötykseen suostunut kapuaamaan... Because that's what would had happened! :-D 

Tätä kirjoitellessani hymy ulottui korviin saakka; reissu oli ihana ja mieleenpainuva. Travel Thursday on siis Destination Unknown, Kaukokaipuu Matkablogin ja Veera Bianca -blogien kampanja, jonka tarkoituksena on muunmuassa kohentaa matkailuintoa ja antaa insipiraatiota. Mun kohdalla tämä ainakin toimii! :-) Varovaisesti aloin äsken ehdottelemaan, että jos tänä kesänä ihan pikkuisen ajettaisiin Kroatiaan, ihan pikkuisen vaan... Ei tullut kieltävää vastausta! Ihanaa viikonlopun odotusta kaikille.

2 kommenttia:

  1. Hyvät kohteet! :) Venetsia olisi mahtavaa nähdä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Omasta mielestänikin hyvin tuli valittua kohteet, vaikka joutui kyllä silloin melko tarkkaan suunnittelemaan reissu, kun ostimme vain 5 vedon reililiput :-D Tuo Venetsia jäi kaivelemaan, kun siellä pysähdys oli kirjaimellisesti pysähdys. Täytyy ottaa siis ottaa revanssi.

      Poista

The stage is yours!